Oman: „Nu vom fi a treia țară din Golf care normalizează relațiile cu Israelul” (ministru)

Sultanatul Oman nu va fi a treia țară din Golf – după Emiratele Arabe Unite și Bahrain – care își va normaliza relațiile cu Israelul, a declarat ministrul de Externe omanez Badr Al Busaidi (foto) pentru ziarul Asharq al-Awsat, cu sediul la Londra.

Într-un interviu acordat ziarului, șeful diplomației a reafirmat în același timp sprijinul țării sale pentru „realizarea unei păci juste, cuprinzătoare și durabile pe baza soluției celor două state” în conflictul israeliano-palestinian, insistând că aceasta este „singura opțiune posibilă”.

„Susținem drepturile legitime ale poporului palestinian și respectăm deciziile suverane ale statelor, așa cum ne așteptăm ca și alții să le respecte pe ale noastre”, a spus el.

Sultanatul Oman a fost mult timp prezentat ca fiind una dintre țările potențial pregătite să stabilească relații diplomatice cu statul evreu, după ce a salutat semnarea acordurilor Abraham de anul trecut.

În 2018, Benyamin Netanyahu, pe atunci prim-ministru, vizitase de asemenea Muscat, prima deplasare a unui lider israelian în mai bine de două decenii, pentru a se întâlni cu sultanul Qaboos Ibn Said al-Said, care între timp a decedat și a fost înlocuit de vărul său Haitham bin Tariq Al Said. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: