Președintele egiptean îl felicită pe Isaac Herzog cu ocazia învestirii sale în funcție

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi (foto) i-a trimis vineri o scrisoare de felicitare președintelui israelian Isaac Herzog cu ocazia învestirii sale.

“Profit de această bună ocazie pentru a o felicita pe Excelența Voastră în momentul în care vă începeți noile responsabilități, exprimându-mi speranța că alegerea dumneavoastră va contribui la consolidarea în continuare a culturii păcii”, a scris Sissi.
“În acest context, aș dori să afirm credința Egiptului în importanța eforturilor comune pentru a ajunge la o soluție justă și durabilă pentru cauza palestiniană. Aștept cu nerăbdare contribuția dumneavoastră în acest scop, astfel încât regiunea noastră să se bucure de pacea pe care o dorim cu toții”, a subliniat el.
Luna trecută, prim-ministrul Naftali Bennett a discutat telefonic cu președintele Abdel Fattah al-Sissi.
“Președintele egiptean l-a felicitat pe primul ministru cu ocazia învestirii sale, iar cei doi lideri au discutat o gamă largă de probleme bilaterale, regionale și internaționale”, se arată într-un comunicat.
“Ei au salutat acordul de pace dintre cele două țări, încheiat sub auspiciile și cu medierea Statelor Unite, care a fost o piatră de temelie a stabilității în Orientul Mijlociu timp de peste patru decenii”, se arată în declarație.
Bennett i-a mulțumit președintelui egiptean pentru rolul important jucat de țara sa în medierea problemei palestinieane, subliniind eforturile sale de a avansa o soluție la problema prizonierilor israelieni din Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: