ISRAEL

Israel: Benny Gantz și Gideon Sa’ar vor discuta despre înființarea unei comisii de anchetă privind submarinele

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, și ministrul Justiției, Gideon Sa’ar, au convenit să examineze împreună posibilitatea înființării unei comisii de anchetă de stat în afacerea submarinelor, în care este inculpat fostul premier Benjamin Netanyahu.

Discuțiile vor avea loc între birourile de Apărare și de Justiție, care vor analiza propunerea ministrului Gantz, de înființare a unei comisii de anchetă.
Procurorul general Avichai Mandelblit va participa, de asemenea, la discuții.
În acest caz, mai multe persoane apropiate lui Netanyahu sunt suspectate că au încasat sume importante de bani printr-o schemă de mită masivă în achiziționarea de către Israel a unor submarine militare și a altor nave proiectate de gigantul industrial german ThyssenKrupp, și destinate apărării câmpurilor de gaze din largul coastelor statului evreu, pentru două miliarde de dolari.
Persoane apropiate lui Benny Gantz l-au atacat pe Gideon Sa’ar, spunând că ministrul Justiției “minte în argumentele sale” și că a venit timpul ca liderii coaliției să spună clar dacă susțin sau se opun înființării unei comisii de anchetă de stat în cazul submarinului.
Comisia de anchetă va avea capacitatea de a examina cazul în profunzime și în mod independent, spre deosebire de comisia ministerială, pe care ministrul Apărării a încercat să o înființeze la sfârșitul anului 2020. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d