Israel / Coronavirus: Care este strategia premierului Naftali Bennett pentru a scoate țara din criză?

Premierul israelian Naftali Bennett a organizat o reuniune la cartierul general al armatei din Tel Aviv (Kyria), în prezența mai multor miniștri, pentru a evalua situația sanitară din țară.

“Ne întâlnim pentru a planifica împreună, în avans, acțiunile și recomandările pentru săptămâna următoare. Scopul nostru este de a avea o rutină adaptată la evoluția coronavirusului”, a spus el.
“În acest moment, în întreaga lume, mutația Delta este în plină ascensiune, inclusiv în țările în care majoritatea populației este vaccinată, cum ar fi Anglia, Israel și SUA. În Anglia, asistăm la o creștere a numărului de copii spitalizați în ultimele zile”, a spus el.
De asemenea, el a amintit că vaccinurile “sunt eficiente împotriva virusului” și că, prin urmare, “asigurăm continuitatea stocurilor de vaccinuri”. Dar ele singure nu sunt suficiente”, a spus el.
“În ceea ce privește Delta, nu știm exact cât de eficient este vaccinul împotriva acestei variante, dar cu siguranță protejează mai puțin”, a avertizat el.
Planul pentru a încerca să limiteze epidemia în țară este, prin urmare, următorul: o a treia doză de vaccin pentru a proteja persoanele în vârstă și cele imunocompromise, purtarea măștilor în spații închise și introducerea autotestelor rapide, astfel încât cetățenii să poată afla dacă au fost infectați fără o perioadă de așteptare, așa cum se întâmplă în prezent cu testele PCR.
“Guvernul va continua să monitorizeze orice evoluție a evoluției bolii, se va întâlni frecvent pentru a le discuta și va planifica din timp următorii pași, astfel încât publicul să înțeleagă încotro se îndreaptă și ce face”, a conchis Naftali Bennett.
Deocamdată, nu sunt prevăzute restricții sau măsuri de izolare, dar guvernul a subliniat că revenirea la măsuri restrictive “depinde și de atitudinea cetățenilor față de virus”. (Anima News)

Lasă un răspuns