Libanul anunță reținerea unui spion care lucra pentru Israel

Direcția Forțelor de Securitate Internă din Liban a anunțat reținerea unui cetățean libanez în West Beqaa, la est de Beirut, pentru spionaj în favoarea serviciilor de informații israeliene, relatează Quds Press.

Într-o declarație, Direcția Forțelor de Securitate Internă a dezvăluit: “În cadrul acțiunilor noastre împotriva rețelelor de spionaj care tratează cu inamicul israelian, am confirmat identitatea unei persoane care a contactat acest inamic”.
Potrivit declarației, persoana în cauză a fost reținută la 30 iunie 2021, în West Beqaa și este un cetățean libanez născut în 1990.
El a mărturisit că a contactat serviciile de securitate israeliene în 2019, solicitând să lucreze pentru acestea. O persoană neidentificată i-a răspuns la e-mailul său și l-a însărcinat să colecteze informații și să îndeplinească mai multe misiuni în schimbul unei plăți.
În plus, spionul a primit pregătire de la serviciile de informații israeliene, care i-au cerut să colecteze mai multe informații, ceea ce a și făcut.
Spionul a mărturisit, de asemenea, că a încercat să ia legătura cu armata israeliană, deoarece trimisese deja un e-mail pe site-ul armatei în care cerea să lucreze pentru aceasta.
Potrivit declarației, serviciile de securitate libaneze au verificat informațiile furnizate de spion și au confirmat că acestea sunt reale. (Anima News)

Lasă un răspuns