Siria: Bashar al-Assad a depus jurământul pentru al patrulea mandat

Președintele sirian Bashar al-Assad a depus sâmbătă jurământul pentru un al patrulea mandat, după ce a obținut 95% din voturi în urma unor alegeri controversate.

Assad a depus jurământul pe baza Constituției și a Coranului în prezența a peste 600 de persoane, printre care miniștri, oameni de afaceri, academicieni și jurnaliști, au declarat organizatorii.
Alegerile “au dovedit puterea legitimității populare pe care poporul a conferit-o statului”, a declarat Assad în discursul său inaugural.
Ei “au discreditat declarațiile oficialilor occidentali cu privire la legitimitatea statului, a constituției și a patriei”, a adăugat el.
Aflat la putere din anul 2000, noul mandat al lui Assad începe în timp ce țara este încă devastată de un deceniu de război și se scufundă într-o criză economică severă.
ONU estimează că mai mult de 80% dintre sirieni trăiesc sub pragul sărăciei.
Moneda siriană se prăbușește, iar serviciile și resursele de bază au devenit rare sau sunt oferite la prețuri exorbitante pe piața neagră.
Unele părți ale Siriei se află încă în afara controlului guvernamental, iar trupe și miliții străine sunt desfășurate în diferite părți ale țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: