Israelul lansează un proiect pilot pentru ca farmaciile să vândă teste rapide de depistare a virusurilor la domiciliu

Cel mai recent instrument adoptat de Israel împotriva pandemiei de coronavirus, kiturile de testare rapidă a virusului la domiciliu, vor putea fi achiziționate din farmacii în cadrul unui program pilot care începe săptămâna aceasta.

Măsura a fost anunțată după ce premierul Naftali Bennett a organizat vineri o evaluare a situației, în urma căreia premierul a avertizat că protecția oferită de actualele vaccinuri COVID-19 este „mai slabă decât am sperat” împotriva variantei Delta, în plină expansiune.
Testele la domiciliu, folosite de multe țări ca primă linie de apărare împotriva virusului, nu sunt în general considerate a avea acuratețea testelor cu tampoane efectuate de profesioniști calificați. Testul actual pentru coronavirus necesită tampoane nazale și de gât pentru a colecta mucus și salivă, care sunt apoi testate pentru a confirma infecția, dacă este prezentă.
Oficialii din domeniul sănătății speră că populația va folosi testele înainte de a vizita persoanele în vârstă sau imunocompromise, precum și pentru copiii care frecventează școlile și taberele de zi.
Cu toate acestea, un membru al grupului de experți din cadrul Ministerului Sănătății care a consiliat guvernul cu privire la inocularea COVID-19 a declarat duminică că ar fi mai logic ca testele să fie efectuate de școli, mai degrabă decât de familii.
„Ar fi de preferat să se implementeze testele rapide în școli”, a declarat pentru postul de radio al armatei israeliene (Galei Țahal), profesorul Galia Rahav de la Centrul Medical Sheba. „Este mai logic să o facem la intrarea în instituțiile de învățământ, decât să o impunem familiilor – știm că răspunsul nostru în țară nu este cel mai bun.”
Testele rapide sunt, de asemenea, așteptate să fie desfășurate la intrarea la evenimentele mari, unde cei nevaccinați vor trebui să prezinte un rezultat negativ la test pentru a putea intra în cadrul sistemului „Revelry Pass” pentru nunți și alte evenimente mari în interior.
Planul, care urmează să intre în vigoare la 21 iulie, va limita adunările mari la cei care sunt vaccinați, recuperați sau care prezintă un test COVID negativ. Nu a fost încă clar cine va plăti pentru teste sau dacă acestea vor fi subvenționate.
Galei Țahal a raportat duminică că oficialii din domeniul sănătății au fost nemulțumiți de acest plan, cerând în schimb reintroducerea imediată a certificatului de vaccinare Green Pass – care ar limita din nou participarea la spectacole, restaurante, hoteluri și săli de sport – având în vedere creșterea continuă a numărului de noi cazuri de coronavirus.
Cele mai recente date furnizate sâmbătă de Ministerul Sănătății au arătat că noile cazuri de coronavirus au depășit vineri numărul de 1.000, pentru prima dată în aproape patru luni.
Numărul de cazuri diagnosticate vineri s-a ridicat la 1.118. Numărul total de cazuri active a fost de 6.563, dintre care 58 de cazuri grave.
Rahav a declarat duminică că 60-70% dintre cei spitalizați în stare gravă erau complet vaccinați, dar mulți dintre ei erau mai în vârstă și mulți dintre ei aveau condiții medicale preexistente grave.
„Este imposibil de spus ce se va întâmpla. Între 60-70% dintre pacienții în stare gravă au primit două doze de vaccin împotriva coronavirusului”, a declarat ea. „Cei mai mulți dintre ei au vârsta de 70 de ani și peste, iar unii au afecțiuni medicale grave de fond”.
Eran Segal, un expert în domeniul sănătății care consiliază guvernul cu privire la răspunsul său la pandemie, a scris pe Twitter că, deși numărul de infecții este în creștere, numărul de noi cazuri grave pe zi rămâne mult mai mic decât în cazul epidemiilor din trecut, ca urmare a campaniei de vaccinare în masă a țării.
Se așteaptă ca Israelul să înregistreze o creștere majoră a aplicării reglementărilor privind purtarea măștilor în această săptămână, în timp ce inspectorii municipalității locale se răspândesc din nou în centrele comerciale și în alte locații închise pentru a amenda persoanele găsite fără acoperiri pentru față. De asemenea, se va intensifica aplicarea carantinei pentru cei care sunt obligați să se autoizoleze.
Într-un interviu acordat Canalului 13, ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că, în opinia sa, măsurile luate de guvern până acum au fost insuficiente.
„Asistăm la o creștere a infecțiilor și a cazurilor grave… Ce mai așteptăm? Să avem mii de cazuri pe zi? Sute de cazuri în stare gravă? Ca spitalele să se umple? Trebuie să încetăm să ne mai jucăm”.
Noul director general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat sâmbătă că nu crede că va exista în cele din urmă un alt blocaj coronavirus, dar nu a putut exclude această posibilitate.
„Orice se poate întâmpla, dar nu vrem să ajungem la o situație de izolare”, a declarat el pentru Channel 12.
El a îndemnat publicul să respecte regulile de sănătate pentru a contribui la limitarea infecțiilor.
Ministerul Sănătății a declarat că, începând cu 23 iulie, Spania și Kârgâzstanul vor fi adăugate pe lista țărilor în care israelienilor le este interzis să zboare din cauza ratelor extreme de infecție – cu condiția ca o comisie guvernamentală să aprobe cererea ministerului.
Țările care sunt în prezent interzise israelienilor sunt Uzbekistan, Argentina, Belarus, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia. Israelienii care intră în țară după ce au vizitat oricare dintre aceste țări se pot confrunta cu o amendă de 5.000 NIS (1.500 de dolari). / Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: