Azerbaidjanul a deschis un birou comercial la Tel Aviv

La 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Israelul, Azerbaidjanul și-a deschis biroul comercial și turistic la Tel Aviv.

Această mișcare este un pas preliminar pentru deschiderea ambasadei Azerbaidjanului în Israel, a declarat ministrul Turismului.
Comerțul dintre cele două țări s-a ridicat la aproximativ 200 de milioane de dolari în 2020, excluzând livrările de petrol. Companiile israeliene sunt reprezentate în Azerbaidjan în diverse domenii, de la construcția de drumuri la telecomunicații și medicină.
„Relațiile dintre Israel și Azerbaidjan sunt de natură strategică și se bazează pe încredere și respect reciproc”, a declarat ministrul Turismului, Yoel Razvozov.
„În ultimele trei decenii, am asistat la multe progrese în relațiile dintre cele două țări, dar deschiderea Reprezentanței Oficiale de Comerț și Turism este un alt eveniment istoric”, a adăugat el.
„Aș dori să îl felicit pe președintele Ilham Aliyev pentru această decizie importantă, care va consolida și mai mult parteneriatul dintre cele două țări”, a continuat Razvozov.
„Va servi cu siguranță drept adresă pentru antreprenorii israelieni în domenii precum energia, medicina, tratarea apei, agricultura și investițiile. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: