Cisiordania: “Aproximativ 150 de palestinieni au aruncat cu pietre și anvelope în flăcări asupra soldaților FDI” (armata)

Vineri, în apropiere de Nablus, au izbucnit ciocniri între palestinieni și soldați israelieni în timpul demonstrațiilor de la înmormântarea unui tânăr palestinian care a murit din cauza rănilor suferite cu o zi înainte, în timpul confruntărilor cu forțele israeliene.

Potrivit Semilunii Roșii palestiniene, 270 de palestinieni au fost răniți, majoritatea la Beita (nord), în apropiere de Nablus, unde ciocnirile opun în mod regulat armata israeliană locuitorilor care demonstrează din luna mai împotriva instalării unei colonii în apropiere.
Aceasta din urmă a fost evacuată și este păzită de armata israeliană, în timp ce autoritățile israeliene decid asupra soartei sale.
Potrivit armatei israeliene, aproximativ 150 de palestinieni au aruncat cu pietre și anvelope incendiate în soldați, care au răspuns cu “echipamente antirevoltă”.
Confruntări similare de săptămâna trecută s-au soldat cu 320 de răniți, potrivit Semilunii Roșii, majoritatea din cauza gazelor lacrimogene. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: