Hamas amenință Israelul cu noi violențe, dacă banii din Qatar nu sunt transferați până la sfârșitul săptămânii

Facțiunile teroriste palestiniene din Gaza amenință cu escaladarea tensiunilor cu Israelul și ar putea chiar lansa rachete asupra statului evreu, dacă Ierusalimul nu permite transferul de bani din Qatar și deschiderea completă a punctelor de trecere a frontierei, a relatat ziarul libanez Al-Akhbar, afiliat Hamas.

Conform ziarului, “facțiunile au dat termen până la sfârșitul acestei săptămâni puterii de ocupație să aducă subvenții din Qatar, să deschidă punctele de trecere și să aducă materiale de reconstrucție”, în caz contrar, “tensiunile vor fi intense de-a lungul frontierelor și vor lua alte forme mai mari și mai ample”.
Între timp, presa palestiniană a relatat în ultimele zile că negocierile privind transferul banilor din Qatar progresează, dar, potrivit agenției de știri israeliene Ynet, nu s-a ajuns încă la un acord între diferitele părți.
În ultimii trei ani, Qatar a transferat în mod regulat milioane de dolari către Gaza, cu acordul Israelului. Aceste fonduri sunt folosite pentru a plăti salariile funcționarilor publici, dar banii sunt, de asemenea, distribuiți în numerar direct palestinienilor aflați în dificultate.
Israelul livrează, de asemenea, combustibil finanțat din Qatar către teritoriile palestiniene pentru generarea de energie electrică, o măsură menită să slăbească și mai mult controlul impus în timpul conflictului din luna mai dintre statul evreu și Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: