ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel/Coronavirus: 2.140 de cazuri noi în 24 de ore

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat vineri că pandemia de coronavirus din țară s-a soldat cu 2.140 de cazuri noi în 24 de ore.

Au fost înregistrați 16.162 de pacienți activi, dintre care 167 în stare gravă și 26 plasați pe aparate de respirație artificială.
6.466 de persoane au murit din cauza virusului de la apariția sa în țară, în martie 2020.
Rata de pozitivitate la testele de screening este de 2,37%.
În prezent, peste 5,3 milioane de israelieni au primit cele două doze de vaccin Pfizer.
Președintele israelian Isaac Herzog a fost primul care a primit o a treia doză, vineri dimineață, la spitalul Sheba Tel Hashomer.
Israelienii cu vârsta de peste 60 de ani vor putea primi cea de-a treia doză începând de duminică dimineață.
Această nouă măsură are ca scop evitarea revenirii la internarea generală și, în același timp, păstrarea sănătății populației, în fața variantei Delta, mult mai contagioasă decât covidul original.
„Israelul este un pionier în a merge mai departe cu o a treia doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste”, a declarat premierul Naftali Bennett, care l-a însoțit pe președintele Herzog la spital pentru injecție.
Profesorul Nachman Ash, coordonatorul luptei împotriva coronavirusului, a primit și el a treia doză în această dimineață.
Liderul opoziției Benjamin Netanyahu și soția sa Sarah au fost vaccinați în cursul zilei de vineri.
„Suntem mândri să fim prima țară care oferă a treia doză. Fac apel la toți nehotărâții să meargă să se vaccineze”, a declarat președintele Herzog. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: