Israel/Coronavirus: Un oficial din domeniul sănătății cere să se pună capăt interdicțiilor de călătorie în funcție de țară

Sharon Alroy-Preis (foto), directorul Serviciilor de sănătate publică din cadrul Ministerului israelian al Sănătății, a cerut să se pună capăt interdicțiilor de călătorie în funcție de destinație, instituite ca parte a luptei împotriva răspândirii coronavirusului, argumentând că “a alege ce țară reprezintă un pericol nu mai este o cale corectă”.

Deși doamna Alroy-Preis a recunoscut că sistemul a contribuit la reducerea morbidității, ea a spus că situația actuală necesită o schimbare, deoarece ratele de infecție cresc la nivel mondial “într-un ritm alarmant”.
Ea a spus că între 150 și 200 de persoane infectate intră în țară în fiecare zi și că, în ciuda controlului obligatoriu pentru coronavirus la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, unele persoane nu află că sunt infectate decât câteva zile mai târziu.
Alroy-Preis a declarat că Ministerul Sănătății analizează soluții alternative pentru “a găsi un model care să permită călătoriile și viața de zi cu zi alături de coronavirus, dar care să reducă și contaminarea”. (Anima News)

Lasă un răspuns