ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israel: Gantz și Kochavi fac o evaluare după atacul asupra navei administrate de Israel

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz și șeful Statului Major al armatei, Aviv Kochavi, au avut vineri o consultare de securitate în urma atacului asupra unei nave administrate de Israel în Golful Persic, în care au fost ucise două persoane.

Un oficial israelian a comentat atacul asupra navei și a declarat: „Iranul semănă violență și distrugere în fiecare colț al regiunii. Din dorința de a ataca o țintă israeliană, s-au complicat și s-au incriminat pe ei înșiși prin uciderea unor civili străini. Măștile se dau jos și este imposibil să ne prefacem că natura regimului iranian este necunoscută”.
„Iranul nu este doar o problemă a Israelului, este o problemă globală, iar comportamentul său pune în pericol transportul maritim și comerțul mondial. Campania noastră împotriva lor va continua”, a adăugat sursa.
Zodiac Maritime, compania israeliană care administrează nava atacată în largul coastelor Omanului, a confirmat vineri mai devreme că două persoane aflate la bord au murit din cauza atacului.
„Doi membri ai echipajului, unul cetățean român și celălalt cetățean britanic, au murit din cauza rănilor suferite la scurt timp după atac”, a precizat compania. „Din rapoartele preliminare, atacul a fost efectuat de o aeronavă fără pilot”.
Se pare că nava este un petrolier japonez numit M/T Mercer Street. Acesta naviga din Tanzania către Emiratele Arabe Unite fără încărcătură când ar fi fost atacat de pirați. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: