ISRAELLUMEA DE AZI

JO-2020: Judokanul algerian Fethi Nourine, „mândru” fiindcă și-a boicotat adversarul israelian

Corespondentul Anima News, Evita Știru, transmite: Primit ca un erou, la întoarcerea sa din Japonia în Alger, judokanul algerian Fethi Nourine (foto) s-a declarat „mândru” că a refuzat să concureze împotriva unui adversar israelian la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ”în semn de solidaritate cu cauza palestiniană”.

Nourine s-a retras din competiție pentru a evita întâlnirea cu israelianul Tohar Butbul.
Nourine a fost suspendat de Federația Internațională de Judo (IJF), iar acreditarea i-a fost retrasă. El s-a întors în Algeria.
„Am fost șocat când am văzut că tragerea la sorți m-a opus judokanului din „entitatea sionistă” (Israel, n.r.), lucru la care nu mă așteptam, dar nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage”, a declarat Nourine presei algeriene la sosirea sa.
„Am luat această decizie împreună cu antrenorul meu (Amar Benikhlef) și sunt mândru de ea”, a declarat judokanul algerian, care a fost întâmpinat la aeroport de o mică mulțime de suporteri.
„Această decizie mă onorează în primul rând pe mine și onorează familia mea, poporul algerian și statul algerian, deoarece președintele Abdelmadjid Tebboune a spus că nu binecuvântăm normalizarea (cu Israelul) și că susținem cauza palestiniană”, a explicat el.
„Sunt fericit că am înfuriat entitatea sionistă și că am primit mesaje (de susținere) din partea lumii arabe și islamice”, a adăugat Nourine.
Pentru Federația Internațională de Judo, decizia judokanului algerian este „în totală opoziție cu filosofia” organismului.
IJF are „o politică strictă de nediscriminare și promovează solidaritatea ca principiu fundamental”.
Nu este pentru prima dată când Fethi Nourine se retrage dintr-o competiție din aceste motive. El a făcut acest lucru și la Campionatele Mondiale din 2019 de la Tokyo. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: