Trei israelieni arestați în Nigeria au ajuns în Israel (VIDEO)

Trei cineaști israelieni care fuseseră arestați în Nigeria au ajuns înapoi în Israel joi.

Ministrul de externe Yair Lapid a declarat: “Sunt foarte fericit că Rudy, Andrew și David au fost eliberați dintr-o închisoare din Nigeria și s-au întors în Israel”.
“Mulțumesc personalului Ministerului de Externe, Secției Consulare și, în special, autorităților nigeriene și însărcinatului cu afaceri din Nigeria, Yotam Kreiman, pentru eforturile lor neîncetate pentru a obține această eliberare. Emisarii statului Israel, în întreaga lume, au dovedit încă o dată că stau de pază și ajută fiecare israelian aflat în dificultate”.
Rudy Rochman, Andrew (Noam) Leibman și Edouard David Benaym, care au fost arestați în timp ce încercau să filmeze un documentar, au fost eliberați miercuri datorită ajutorului acordat de Ambasada Israelului din Abuja. Ei au ajuns în Israel joi.
Cei trei au fost arestați în urmă cu trei săptămâni în statul nigerian Anambra, sub suspiciunea că ar fi cooperat cu o organizație separatistă extremistă. De atunci, diverse ramuri ale Ministerului de Externe au depus eforturi pentru a-i elibera.
Miercuri, autoritățile nigeriene i-au eliberat, iar Kreiman, care a ținut zilnic legătura cu realizatorii și cu familiile lor, i-a însoțit până când aceștia au decolat.
Cei trei au mulțumit Ministerului israelian de Externe și au lăudat cooperarea dintre ambasadele Israelului, SUA și Franței din Nigeria, care au colaborat cu autoritățile nigeriene și au ținut legătura cu ei în timpul cât au stat în închisoare.
De asemenea, Kreiman a mulțumit filialei grupării ultrareligioase Habad din Abuja pentru că le-a oferit celor trei mâncare kosher (cușer), precum și autorităților nigeriene pentru cooperarea lor în vederea eliberării israelienilor. (Anima News)

Lasă un răspuns