Israelul lansează o campanie împotriva noului președinte iranian

Israelul lansează o campanie politică împotriva noului președinte al Iranului, Ebrahim Raisi (foto), în urma atacului asupra navei din Golful Oman, relatează Israel Hayom în această dimineață, duminică.

Potrivit raportului, se așteaptă ca reprezentanții israelieni din întreaga lume să sublinieze legătura dintre istoria lui Raisi, care a executat mii de civili iranieni, și uciderea celor doi marinari de pe navă.
Raisi va depune jurământul săptămâna aceasta, iar scopul demersului israelian este de a arăta clar că acesta este chipul noii conduceri iraniene.
Israelul intenționează, de asemenea, să răspundă militar la atacul iranian, dar se pare că la o dată ulterioară și numai după ce activitatea politică va fi epuizată.
O sursă politică a declarat că “va exista un răspuns israelian, militar și politic, dar acesta va fi făcut într-un mod care să ne servească nouă și nu celeilalte părți”.
În urma avarierii navei, a fost convocată o consultare de urgență la nivelul instituției de apărare și al eșalonului politic, la care au participat, printre alții, premierul Naftali Bennett, ministrul apărării Benny Gantz și șeful Statului Major Aviv Kochavi.
O sursă diplomatică a declarat la finalul reuniunii că “Iranul face ravagii și violențe în fiecare colț al regiunii. Din dorința de a ataca o țintă israeliană, ei s-au complicat și s-au incriminat în uciderea civililor străini. Atacul iranian a avut loc cu doar câteva zile înainte de învestirea noului președinte Raisi, responsabil pentru uciderea în masă a disidenților. Măștile se dau jos și este imposibil să ne prefacem că nu cunoaștem natura regimului iranian. Iranul nu este o problemă doar pentru Israel, este o problemă globală, iar comportamentul său pune în pericol libertatea globală de transport maritim și de comerț. Campania noastră împotriva acestuia va continua”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: