SUA aprobă un acord pentru furnizarea către Israel a 18 elicoptere

Departamentul de Stat al SUA a aprobat potențiala vânzare a 18 elicoptere cu greutate ridicată către Israel, într-o tranzacție evaluată la peste 3,4 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, Israelul va primi 18 elicoptere CH-53K cu greutate ridicată pentru a înlocui vechea escadrilă Yasur.
Aceasta va include, de asemenea, motoare, sisteme de navigație, armament, echipamente de sprijin, piese de schimb și asistență tehnică.
”Lockheed Martin Corp” și compania israeliană „General Electric Co” sunt contractorii principali ai acordului, a relatat ziarul israelian Haaretz.
“Statele Unite sunt angajate față de securitatea Israelului și este vital pentru interesele naționale ale SUA să ajute Israelul să dezvolte și să mențină o capacitate de autoapărare puternică și pregătită”, a anunțat comunicatul SUA.
“Este, de asemenea, esențial pentru capacitatea armatei israeliene (Țahal) de a desfășura o gamă largă de activități operaționale”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, potrivit ”The Jerusalem Post„.
“Decizia a fost luată în urma unei evaluări profesionale care a inclus zboruri de testare cu toate aeronavele propuse, precum și o examinare amănunțită a diferitelor alternative în ceea ce privește ingineria, tehnologia, întreținerea și alte considerente”, a adăugat Gantz.
În februarie, Israelul a anunțat că va achiziționa o escadrilă de CH-53K în locul CH-47 de la Boeing, pentru a înlocui flota de elicoptere Yasur de la baza aeriană Tel Nof.
Miercuri, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat legea privind creditele pentru anul fiscal 2022 pentru operațiuni de stat, operațiuni externe și programe conexe, asigurând finanțarea intereselor SUA în străinătate pentru anul viitor.
”Jewish News Syndicate” a relatat că proiectul de lege, la care au avizat numeroase organizații pro-israeliene, include 3,3 miliarde de dolari pentru asistență de securitate pentru Israel, fiind una dintre prevederile sale cheie prezentate în Memorandumul de înțelegere (MOU) din 2016 dintre cele două țări. (Anima News)

Lasă un răspuns