Israel: Cabinetul coronavirus se reunește marți, se iau în considerare noi restricții

Cabinetul israelian pentru coronavirus se va reuni marți pentru a discuta despre viitoarele restricții, în condițiile în care noile cazuri continuă să crească constant în ultimele săptămâni.

Peste 200 de persoane se află în stare gravă și au fost identificați peste 20.000 de pacienți activi.
Printre noile măsuri care ar putea fi adoptate se numără un “pașaport verde”, necesar la intrarea la toate activitățile, nu la cele cu peste 100 de persoane, așa cum se întâmplă în prezent.
De asemenea, ar putea fi reintroduse măștile în aer liber pentru adunările de peste 20 de persoane, iar copiilor care nu sunt vaccinați li s-ar putea cere să prezinte un test PCR negativ la intrarea în restaurante, locuri de agrement și sport, hoteluri, sinagogi și activități culturale.
În plus, noi țări ar putea fi adăugate pe lista “țărilor cu risc”, unde israelienii care călătoresc acolo trebuie să se izoleze timp de 7 zile la întoarcere.
Aceste noi măsuri, dacă vor fi adoptate, au scopul de a evita o nouă izolare generală a populației, păstrând în același timp sănătatea publică și economia țării.
Premierul Naftali Bennett a avertizat că cazurile grave ar putea ajunge la 1.600 până în septembrie, dacă vor continua să crească în ritmul actual.
Autoritățile sanitare fac apel la populație să se vaccineze, iar cei peste 60 de ani să primească a treia doză de rapel.
Varianta Delta, extrem de contagioasă, este responsabilă pentru creșterea numărului de cazuri cu care se confruntă țara de mai bine de o lună și jumătate. (Anima News)

Lasă un răspuns