Israel: Cercetătorii descoperă o nouă metodă de tratament pentru tulburarea de stres post-traumatic

O echipă de oameni de știință israelieni de la Universitatea Bar-Ilan, condusă de profesorul Gal Yadid, de la Facultatea de Științe ale Vieții Mina și Everard Goodman și de la Centrul multidisciplinar de cercetare a creierului Gonda (Goldschmied), a descoperit o nouă metodă de tratare a tulburărilor de stres post-traumatic.

Descoperirile lor au fost publicate recent în revista Nature Molecular Psychiatry.
Cercetătorii au cartografiat pentru prima dată “semnele epigenetice de metilare a ADN-ului” într-o regiune a creierului care joacă un rol important în stresul post-traumatic.
Aceștia au descoperit diferențe epigenetice distincte între animalele expuse la traume care nu au suferit traume și animalele expuse la traume care au dezvoltat ulterior stres post-traumatic.
Injectarea de gene în creier nu este încă o opțiune terapeutică fezabilă. Prin urmare, cercetătorii au testat dacă suplimentele alimentare care imită activitatea acestor gene ar putea trata stresul post-traumatic la animalele sensibile.
Cercetătorii au folosit un produs natural pentru a activa receptorul de acid retinoic și au tratat animalele cu vitamina A. Aceștia au constatat că tratamentul combinat cu donatorul de metil SAM și acidul retinoic a modificat comportamentul lor de stres post-traumatic.
Aceste date sugerează o nouă abordare a tratamentului stresului post-traumatic prin combinarea a două produse naturale care modulează epigenomul. Este important faptul că tratamentele epigenetice inversează cauzele care stau la baza tulburării la nivelul ADN-ului și, prin urmare, servesc mai degrabă ca “leac” decât ca o ameliorare temporară a simptomelor.
“Deoarece aceste suplimente alimentare sunt non-toxice, ele oferă speranța unui tratament real care să inverseze cauza genomică de bază a bolii”, a declarat profesorul Yadid. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: