Israel: Exerciții militare de-a lungul graniței cu Libanul, în pregătirea unui posibil conflict cu Hezbollah

Armata israeliană (Țahal) a anunțat luni că va efectua în această seară un exercițiu de-a lungul graniței libaneze pentru a se pregăti mai bine pentru o posibilă escaladare a tensiunilor cu gruparea teroristă Hezbollah.

Exercițiul, denumit Sunbeam, va dura până marți după-amiază, potrivit Forțelor de Apărare israeliene.
Țahal spune că exercițiul este conceput pentru a testa pregătirea soldaților pentru posibile “zile de luptă”, examinând în același timp modul de aplicare a lecțiilor învățate în urma conflictului Israelului cu teroriștii din FâșiaGaza din luna mai a anului trecut.
În timpul operațiunii “Gardianul Zidului”, au fost identificate tiruri de rachete din Liban.
Exercițiul a fost planificat din timp.
Premierul israelian Naftali Bennett a declarat la începutul acestei luni că Israelul și-a îmbunătățit semnificativ capacitățile militare în cei 15 ani de la cel de-al doilea război din Liban, în 2006.
“Astăzi ne aflăm într-o etapă complet diferită”, a declarat Naftali Bennett la ceremonia de absolvire a Colegiului Național de Apărare din Israel.
“Avem un inamic comun cu cetățenii Libanului: Iranul și Hezbollah”, a spus el, adăugând că, spre deosebire de libanezi, “Israelul are capacitățile necesare pentru a-i contracara”. (Anima News)

Lasă un răspuns