Ministrul israelian al Apărării: “Iranul, sub conducerea călăului Raissi, se va strădui să devină o amenințare existențială la adresa Israelului”

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a vorbit luni, în cadrul unei reuniuni a Knessetului, despre amenințarea iraniană, în contextul în care noul președinte Ebrahim Raissi va depune jurământul pe 5 august.

“Iranul sub conducerea călăului Raissi, care va prelua funcția în această săptămână, va fi mai periculos pentru lume, mai distructiv pentru regiune și se va strădui să devină o amenințare existențială pentru Israel”, a spus el.
“Vom lucra pentru a elimina o astfel de amenințare. Agresiunea Iranului în regiune, în general, și pe frontul naval, în special, se intensifică: în ultimul an, au avut loc nu mai puțin de cinci atacuri asupra unor nave internaționale, unele folosind drone aeriene fabricate de industria militară”, a continuat el.
“Dronele au atacat, de asemenea, uzine petroliere din Arabia Saudită. Ultimul atac asupra petrolierului Mercer Street, care a ucis două persoane, încălcând dreptul internațional, este un pas înainte pentru ei”, a declarat Gantz.
“Acesta este exact motivul pentru care trebuie să acționăm acum împotriva Iranului, care nu numai că aspiră să creeze un nucleu militar, dar duce și la o cursă periculoasă a înarmării și reduce stabilitatea în Orientul Mijlociu. Israelul are o varietate de instrumente și opțiuni pentru a-și proteja cetățenii și vom acționa împotriva oricui încearcă să ne facă rău”, a asigurat ministrul Apărării.
În cele din urmă, el a adăugat că “întreaga lume care asistă la agresiunea iraniană trebuie să acționeze”.
Israelul, Statele Unite și Marea Britanie au acuzat duminică Iranul că se află în spatele atacului mortal asupra unui petrolier în Marea Arabiei, Washingtonul amenințând cu un “răspuns adecvat”, în timp ce Teheranul a negat orice legătură. (Anima News)

Lasă un răspuns