ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Petrolier atacat: „Israelul va arăta Iranului că a făcut o greșeală gravă” (N. Bennett)

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că țara sa are „dovezi” privind implicarea Iranului într-un atac mortal în Marea Arabiei asupra unui petrolier care face parte dintr-o companie aparținând miliardarului israelian Eyal Ofer, a cărui familie este originară din România.

„Tocmai am auzit că Iranul, într-un mod laș, încearcă să scape de responsabilitate în acest caz, că neagă orice implicare. Așa că pot spune cu certitudine absolută că Iranul a efectuat acest atac împotriva navei (…) Există dovezi în acest sens”, a spus el, avertizând că Israelul ar putea „trimite un mesaj” ca represalii.
Israelul încearcă să determine comunitatea internațională să condamne atacul, cel mai recent dintr-o serie de atacuri efectuate de Iran împotriva navelor deținute parțial de israelieni în ultimii ani.
Dar premierul a avertizat: „Știm cum să trimitem un mesaj Iranului în felul nostru”.
„Tâlhăria Iranului pune în pericol nu doar Israelul, ci și interesele globale, și anume libertatea de navigație și comerțul internațional”, a avertizat Bennett.
Premierul israelian a declarat că Iranul a folosit drone pentru a ataca nava, pe care o considera o țintă israeliană.
”Mercer Street”, o navă deținută de japonezi și sub pavilion liberian, administrată de compania israeliană ”Zodiac Maritime”, a fost o țintă pentru forțele iraniene.
Ministerul iranian de Externe a negat duminică implicarea țării sale în atacul ucigaș.
„Regimul sionist (Israel) trebuie să înceteze să mai facă astfel de acuzații nefondate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Said Khatibzadeh, într-o conferință de presă la Teheran.
Israelul „trebuie să știe că dacă dă vina pe alții nu-și va rezolva problemele. Cine seamănă vânt culege furtună”, a adăugat el.
Cu toate acestea, canalul de televiziune de stat iranian în limba arabă a citat vineri „surse informate din regiune” care au declarat că atacul a fost un răspuns la un „recent atac israelian” în Siria – unde Teheranul susține regimul – fără a oferi mai multe detalii. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: