SUA: Partidul Republican din Oklahoma compară vaccinarea cu persecuția nazistă a evreilor

Partidul Republican din Oklahoma, Statele Unite, a fost puternic criticat pentru că a postat pe Facebook un mesaj în care compară cerințele de vaccinare Covid-19 cu persecuția nazistă a evreilor.

Postarea de pe pagina de Facebook a partidului a îndemnat oamenii să îl sune pe locotenent guvernator și să îi ceară să convoace o sesiune specială pentru a interzice angajatorilor să le ceară angajaților să fie vaccinați.
Acesta conținea o imagine a unei stele galbene a lui David cu cuvintele “nevaccinat” pe ea, spunând: “Cei care nu cunosc istoria sunt condamnați să o repete”.
Roberta Clark, director executiv al Federației Evreiești din Greater Oklahoma City, a calificat postarea drept “extrem de nepotrivită” și a îndemnat oficialii partidului să își ceară scuze.
“Compararea măsurilor luate de Germania nazistă cu sănătatea publică este inadecvată”, a spus Clark.
Vicepreședintele partidului, Shane Jemison, a declarat că nu îl cunoaște pe autorul mesajului și l-a calificat drept “aberant”.
“A echivala capacitatea companiilor private de a cere vaccinări pentru angajații lor cu Holocaustul este mai mult decât detestabil, rușinos și o denaturare grosolană a ceea ce este Partidul Republican și a ceea ce reprezintă aici în Oklahoma și la nivel național”, a spus el.
Oficialii din domeniul sănătății au recomandat ca și americanii vaccinați să poarte măști în interior în zonele în care există o circulație semnificativă a virusului.
Guvernul federal a înăsprit regulile pentru milioanele sale de angajați, care vor trebui fie să fie vaccinați, fie să se supună unor teste regulate și să poarte măști în permanență, chiar și în zonele în care circulația virusului este redusă. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: