Un laborator israelian cultivă ciuperci “magice” pentru a trata depresia

Aflați într-un laborator din cadrul masivului complex de cercetare științifică din Rehovot, care găzduiește campusul în aer liber al Departamentului de Agricultură al Universității Ebraice din Ierusalim, un mic grup de oameni de știință israelieni cultivă unele dintre cele mai puternice și mai pure ciuperci organice “magice” de psilocibină create vreodată de om.

Deși fraza de mai sus poate fi șocantă pentru oricine este familiarizat cu infamul “Proiect MK Ultra” al CIA – o serie de experimente desfășurate în anii 1950 și 1960, în care guvernul SUA a furnizat cantități mari de LSD și alte droguri unor subiecți umani fără consimțământul acestora. – domeniul modern de studiu al compușilor psihoactivi a renunțat de mult timp la practicile imorale ale trecutului medical.
În prezent, multe țări își schimbă atitudinea față de interzicerea anumitor compuși psihoactivi – în special a ciupercilor psilocibină – din cauza nivelului relativ scăzut de toxicitate și a potențialului lor aparent ridicat de tratament într-o mare varietate de domenii medicale.
În februarie anul trecut, Oregon a devenit primul stat american care a legalizat ciupercile psilocibină pentru tratamentul supravegheat al sănătății mintale și le-a dezincriminat la nivel național, după ce mai multe orașe americane le-au dezincriminat în ultimii ani.
Motivul pentru acest proces rapid de legalizare și decriminalizare a fost impulsionat de comunitatea științifică, studiile indicând că psilocibina are un efect pozitiv în tratarea depresiei, anxietății, dependenței, anorexiei, obezității, durerilor de cap, bolii Alzheimer, tulburărilor de stres traumatic și diferitelor tulburări de personalitate.
O companie israeliană de cercetare și dezvoltare farmaceutică, PsyRx, își propune să profite de acest nou avânt al cercetării, fiind prima care utilizează tehnologia biologică a bioreactoarelor pentru a produce psilocibină și alți compuși biologici psihoactivi cu o calitate constantă care să respecte standardele GMP.
The Jerusalem Post a vizitat PsyRx Laboratories și s-a întâlnit cu co-fondatorii companiei, Dr. Asher Holzer, CEO Itay Hecht și CTO Dr. Kobi Buxdorf, pentru a afla mai multe despre viziunea companiei cu privire la viitorul medicamentelor farmaceutice psihoactive. .
Deși ciupercile de psilocibină – atât sub formă de “trip”, cât și în doze mai mici, controlate, adesea numite “microdoze” – s-au dovedit a fi promițătoare în diverse domenii ale medicinei, compania se concentrează în prezent pe domeniile depresiei și dependenței.
În plus față de psilocibină, compania produce, de asemenea, ibogaina de nivel înalt, un alcaloid psihoactiv care s-a dovedit a reduce severitatea dependenței și este deosebit de util pentru reducerea simptomelor de sevraj la opioide.
Ibogaina este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că afectează creierul în același mod ca și antidepresivele, dar prin diferite căi neuronale.
Acest lucru îi face pe cercetătorii companiei să creadă că ar putea reduce timpul de acțiune al medicamentelor antidepresive de la săptămâni sau chiar luni la câteva zile, reducând în același timp semnificativ efectele secundare.
Ibogaina provine din arbustul Tabernanthe Iboga, care este originar din Africa Centrală și de Vest – în special din Gabon, Camerun și Congo – și a fost folosit în mod tradițional în ritualuri de trecere și ceremonii de vindecare.
De regulă, arbustul trebuie să fie cultivat timp de șapte ani înainte de a putea fi extrași compușii activi. În plus, planta este din ce în ce mai rară, ceea ce face din PsyRx o modalitate potențială de a studia efectele compusului într-un mod durabil, fără a interfera cu biodiversitatea locală și reducând timpul de producție de la ani la săptămâni.
Alegerea companiei de a utiliza un bioreactor biologic permite, de asemenea, cultivarea compușilor într-un mod mai steril și mai consistent decât ar fi posibil în natură și într-un mod care permite studii clinice mai precise ale compușilor.
Dr. Holzer a declarat că procesul a fost atât de eficient încât compusul activ din ciuperci ar putea fi cultivat și extras complet din miceliul fungic – pelicula subțire de fire fungice din care germinează ciupercile – eliminând, în esență, necesitatea de a crește capacele fungice.
Oamenii de știință reduc la minimum mutațiile biologice care pot modifica marea varietate de compuși suplimentari care ar putea schimba efectul final al medicamentului, deoarece au la dispoziție o “ciupercă mamă” pe care o pot lua ca probă, în loc să crească de fiecare dată noi culturi cu ei. .
Până în prezent, compania și-a atins obiectivele inițiale de cultivare cu succes a psilocibinei pe suprafețe solide și lichide – într-adevăr, există pahare și cutii Petri colorate pline de ciuperci în laboratorul său – după cum poate atesta Jerusalem Post.
De asemenea, au intrat în faza de preaprobare FDA pentru a testa un antidepresiv pe bază de ibogaina în combinație cu un medicament cunoscut pentru SFSR. Se preconizează că planul său de dezvoltare va fi finalizat în 2022.
Având în vedere evoluția atitudinii comunității medicale mondiale față de compușii psihedelici ca posibile tratamente pentru problemele de sănătate mintală și având în vedere recenta atenție acordată importanței sănătății mintale de către pandemia COVID-19, PsyRx pare a fi o companie de luat în seamă în următorii ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: