Israel / Cabinetul Coronavirus a decis: Măștile vor fi obligatorii la întâlnirile în aer liber

Premierul israelian Naftali Bennett și Cabinetul Coronavirus au decis marți să promulge o listă de restricții menite să reducă rata de infectare cu coronavirus pe teritoriul Israelului.

În cadrul reuniunii, cabinetul a aprobat o listă de orientări, care vor deveni obligatorii începând de duminică, 8 august.

  1. Programul Green Pass va fi extins pentru a include locațiile în care se adună mai puțin de 100 de persoane și se va aplica tuturor vârstelor, inclusiv copiilor prea mici pentru a fi vaccinați. Aceasta va intra în vigoare vineri, 20 august, pentru a avea timp să se stabilească un sistem de testare rapidă a coronavirusului.
  2. Obligația de a purta măști se va aplica în spațiile deschise în care sunt adunate cel puțin 100 de persoane.
  3. Birourile guvernamentale și, pe cât posibil, întregul sector public, vor cere ca 50% dintre angajați să lucreze de acasă. Directorul general al ministerului guvernamental aplicabil va putea face ajustări pentru cazuri excepționale.
  4. Se recomandă ca sectorul privat să treacă la munca de acasă.
  5. Un adult vaccinat care are grijă de un copil sub 12 ani sau de o altă persoană neajutorată care este diagnosticată cu coronavirus va fi obligat să intre în carantină.
  6. Se va intensifica aplicarea mandatelor de mascare, precum și a carantinei obligatorii.
  7. Intrarea și ieșirea din Israel:

Țările “roșii” vor fi complet interzise, cu excepția unor cazuri speciale care vor primi aprobarea Comitetului de excepții.
Lista țărilor “portocalii” va fi extinsă pentru a include majoritatea țărilor din lume, astfel încât, la întoarcerea în Israel, călătorii, inclusiv cei care s-au vindecat de virus sau au fost vaccinați împotriva acestuia, vor fi obligați să intre în carantină.
Lista țărilor “verzi” va fi extrem de limitată, iar cei care se întorc din astfel de țări vor trebui să stea în carantină până când vor primi un rezultat negativ la testul coronavirus.

  1. Guvernul face apel la populație să înțeleagă situația și să înceteze să mai dea mâna, să se îmbrățișeze și să se sărute și să evite toate adunările inutile care au loc în spații închise.
  2. Guvernul face apel în special la persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste să evite adunările și orice întâlniri cu persoane nevaccinate care au loc în spații închise.

De asemenea, premierul și miniștrii cabinetului au făcut apel la publicul israelian să se vaccineze cât mai curând posibil și să respecte liniile directoare, deoarece, luate împreună, aceste măsuri salvează vieți și previn restricții mai dure, inclusiv o închidere, în viitor. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: