ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Israel: Premierul Naftali Bennet, a transmis condoleanțe României, după ce un român a fost ucis pe petrolierul „Mercer Street” (VIDEO)

În urma atacului asupra asupra petrolierului „Mercer Street” – deținut de un miliardar israelian – un cetățean român și unul britanic au fost uciși, săptămâna trecută, în largul Omanului. Premierul Isreaelului, Naftali Bennet, a transmis condoleanțe României și Marii Britanii, acuzând autoritățile iranine că sunt implicate în acest atac.

„Lumii i s-a adus aminte de ostilitatea iraniană […] Iranienii, care au atacat cu drone nava Mercer Street, au dorit să lovească o țintă israeliană. În schimb, actul lor de piraterie a dus la moartea unui cetățean britanic și a unuia român. Transmit condoleanțe Marii Britanii și României și, desigur, familiilor victimelo,”, a spus Naftali Bennet.
Autoritățile iraniene au transmis la rândul lor că nu ar avea legătură cu acest atac.
Premierul israelian susține însă că există dovezi în privința implicării Iranului.
„Tocmai am auzit că Iranul, într-un mod laş, încearcă să scape de responsabilitatea care îi revine în această afacere, că neagă (orice implicare – n.r.) Aşa că pot spune cu o certitudine absolută că Iranul a comis acest atac împotriva navei (…) Există probe pentru acest lucru”, a declarat Naftali Bennet cu prilejul unei reuniuni săptămânale a guvernului.
„Ne aşteptăm ca comunitatea internaţională să transmită cu claritate regimului iranian că a comis o gravă eroare. În orice eventualitate, ştim cum să trimitem un mesaj Iranului în modul nostru”, a adăugat Bennett, fără a furniza alte informaţii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: