Petrolier atacat în largul Omanului: “Va exista un răspuns colectiv” împotriva Iranului (A. Blinken, foto) / România în contact și colaborare cu Israelul, SUA, Marea Britanie

Statele Unite au promis luni un “răspuns colectiv” împreună cu aliații lor împotriva Iranului după atacul mortal, în Marea Oman, asupra unui petrolier aparținând companiei britanice a unui miliardar israelian .

“Suntem în strânsă legătură și coordonare cu Marea Britanie, Israel, România și alte țări. Și va exista un răspuns colectiv”, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken (foto), care cu o zi înainte a acuzat Iranul de comiterea atacului.
“Iranul continuă să acționeze într-un mod teribil de iresponsabil”, a declarat el reporterilor la Washington. “Acțiunile iraniene reprezintă o amenințare directă la adresa libertății de navigație”, a adăugat el.
Duminică, secretarul de stat a vorbit despre un “răspuns adecvat și iminent”, în consultare cu aliații SUA.
Reamintim că joi, petrolierul Mercer Street a fost ținta unui atac cu drone în Marea Arabiei. Atacul s-a soldat cu doi morți, un britanic angajat al companiei de securitate Ambrey și un membru român al echipajului, potrivit armatorului Zodiac Maritime, o companie internațională cu sediul la Londra, administrată de miliardarul israelian Eyal Ofer, a cărui familie este originară din România. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: