Un terorist palestiniano-american a fost condamnat pentru uciderea unui israelian

Un terorist american de origine palestiniană a fost condamnat marți de tribunalele militare israeliene pentru crimă, după ce a împușcat și ucis un tânăr israelian în luna mai, a anunțat armata.

Montasser Shalabi (foto), în vârstă de 44 de ani, a fost “condamnat pe baza mărturisirii sale” pentru “omucidere intenționată, ceea ce echivalează cu o crimă”, a precizat armata israeliană într-un comunicat, adăugând că sentința va fi anunțată la 4 octombrie 2021.
Shalabi, care a deschis focul dintr-o mașină asupra unor tineri israelieni aflați într-o stație de autobuz la intersecția Tapuah, în apropiere de Nablus, în nordul Cisiordaniei, la începutul lunii mai, a fost condamnat și pentru “tentativă de omor, posesie de armă și obstrucționarea justiției”.
El a rănit trei elevi de la o școală talmudică diașezarea Itamar. Unul dintre ei, Yehuda Guetta, în vârstă de 19 ani, a murit din cauza rănilor suferite.

Yehuda Guetta (z.l)

Luna trecută, armata israeliană a distrus casa lui Shalabi din Turmus Ayya, un sat de lângă Ramallah, în Cisiordania.

Potrivit armatei, în timpul demolării, “aproximativ 200 de palestinieni revoltați au aruncat cu pietre” spre trupele israeliene, care au răspuns cu “mijloace de dispersie a revoltei”.
Sanaa Shalabi, soția lui Montasser, “nu a avut absolut nicio implicare în acest atac, despre care nu știa nimic”, a declarat Jessica Montell, director al ONG-ului israelian pentru drepturile omului Hamoked, adăugând că acestea ar fi trebuit să fie motive suficiente pentru a împiedica demolarea. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: