Benny Gantz: “Israelul caută un calm pe termen lung cu Fâșia Gaza, dar este pregătit pentru orice scenariu”

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, și adjunctul său, Alon Schuster, au vizitat divizia militară pentru Fâșia Gaza și s-au întâlnit cu generali israelieni pentru a discuta lecțiile învățate din ultima rundă de violențe între Israel și teroriștii din Gaza, care a durat 11 zile în luna mai.

“Israelul este pregătit pentru orice scenariu, acord sau chiar escaladare a tensiunilor”, a declarat Benny Gantz.
Ministrul a subliniat faptul că Israelul va continua să colaboreze cu Egiptul și cu alte organisme internaționale pentru a se asigura că, “calmul pe termen lung este menținut de-a lungul frontierei, că cetățenii din Gaza se pot bucura de bunăstare economică și că toți soldații israelieni se întorc acasă”, referindu-se la israelienii dispăruți și la rămășițele soldaților deținuți de Hamas.
“În același timp, ne pregătim și din punct de vedere operațional prin identificarea a sute de noi ținte teroriste pentru a proteja locuitorii din sud și a elimina orice amenințare”, a adăugat ministrul Apărării.
În ceea ce privește ajutorul Qatarului pentru Gaza, Gantz a declarat că “Israelul apreciază foarte mult contribuția Qatarului la stabilitatea regională.
El a adăugat că biroul său lucrează pentru a găsi o nouă modalitate de a transfera fondurile, astfel încât acestea să consolideze Autoritatea Palestiniană și să asigure “bunăstarea locuitorilor din Gaza care suferă din cauza terorismului Hamas”.
În timpul operațiunii “Gardianul Zidului” din luna mai, peste 4.300 de rachete au fost lansate din Gaza în Israel, provocând 15 morți și zeci de răniți de partea israeliană. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: