Israel/Coronavirus: 3.269 de cazuri noi raportate, 237 de pacienți în stare gravă (minister)

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat miercuri că 3.269 de israelieni au fost testați pozitiv marți pentru coronavirus. Dintre aceștia, 200 au fost diagnosticați la întoarcerea din străinătate.

Pragul de 3.000 de cazuri a fost depășit săptămâna aceasta pentru prima dată din martie anul trecut.
În total, ieri au fost efectuate 98.000 de teste, iar rata de rezultate pozitive este de aproximativ 3,3%.
Israelul are 23.043 de cazuri active începând de miercuri dimineață. Dintre aceștia, 449 sunt spitalizați, dintre care 237 sunt în stare gravă, potrivit Ministerului Sănătății.
În plus, guvernul a aprobat marți seara o serie de noi restricții care vor intra în vigoare duminică, 8 august.
Confruntat cu o creștere a numărului de infecții în ultimele săptămâni din cauza răspândirii variantei Delta, statul evreu a decis să extindă cerința unui permis de sănătate la locurile publice în care se adună mai puțin de 100 de persoane într-o zonă închisă, precum și purtarea măștilor în locurile în aer liber unde se adună mai mult de 100 de persoane.
În plus, carantina va fi în curând obligatorie pentru persoanele care se întorc din majoritatea țărilor din lume, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate.
Această perioadă de carantină a fost redusă la mijlocul lunii iulie la șapte zile în loc de zece zile, cu condiția ca testele să fie negative.
Aceste noi restricții vor intra în vigoare pe 8 august, potrivit comunicatului oficial, în urma reuniunii cabinetului ministerial privind gestionarea coronavirusului. (Anima News)

Lasă un răspuns