ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel: Valul de căldură atinge apogeul cu temperaturi de peste 40 de grade în mai multe orașe

Valul de căldură din Israel, care durează de o săptămână, este așteptat să atingă apogeul miercuri și joi, cu temperaturi care vor ajunge la 42°C în unele zone și umiditate ridicată în zonele de coastă.

Se așteaptă ca temperaturile să atingă 36°C la Ierusalim, 34°C la Tel Aviv, 40°C la Beer Sheva, 42°C la Tiberias și 43°C la Eilat.
Sâmbătă era așteptată o ușoară scădere a temperaturilor, dar o creștere a umidității, în special în zonele de coastă.
Ministerul Sănătății i-a îndemnat pe israelieni, în special pe cei în vârstă și pe cei cu boli cronice, să evite expunerea excesivă la soare și să bea multă apă.
De asemenea, a emis un avertisment care precizează că măștile de protecție împotriva Covid-19 nu sunt necesare în aer liber.
La rândul său, Autoritatea israeliană pentru natură și parcuri a cerut israelienilor să evite drumețiile lungi începând de duminică timp de 10 zile, invocând căldura.
Acesta a reamintit interdicția de a face focuri în parcurile naționale.
Un incendiu de proporții a izbucnit marți la periferia Ierusalimului, în apropierea mai multor case rezidențiale, forțând evacuarea a zeci de familii.
Valuri intense de căldură au lovit mai multe țări din jurul Mediteranei, provocând incendii majore.
În Turcia și Cipru, temperaturile la nivelul solului au crescut la peste 50°C pentru a doua oară într-o lună, a anunțat marți Agenția Spațială Europeană (ESA). / Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: