Premierul israelian: “Obiectivul nostru este să menținem țara deschisă”

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat miercuri că obiectivul guvernului său este de a menține țara “deschisă”, în pofida noului val de contaminare Covid-19 care afectează țara de mai multe săptămâni.

La inaugurarea unui complex de vaccinare la Ierusalim, premierul a declarat că decizia de a inocula o a treia doză de vaccin este o “decizie profesională, dar esențială pentru a încerca să evităm măsuri mai stricte”.
Israelul a anunțat marți seară impunerea de noi restricții sanitare pentru a stopa creșterea numărului de infecții din ultimele săptămâni, atribuită răspândirii variantei Delta.
“Scopul nostru este să ținem Israelul deschis, dar să nu ajungem în situația în care spitalele, Doamne ferește, să spună că nu mai au loc”, a spus el.
Fondurile de sănătate, care gestionează organizarea vaccinării, au declarat că 157.000 de persoane au primit deja a treia doză de vaccin de la lansarea campaniei vinerea trecută, iar aproximativ 370.000 de persoane și-au făcut deja programări pentru a primi vaccinul.
Israelul a raportat miercuri 3.269 de noi cazuri de coronavirus. Dintre aceștia, 200 au fost diagnosticați la întoarcerea din străinătate.
Pragul de 3.000 de cazuri a fost depășit săptămâna aceasta pentru prima dată din martie anul trecut.
În total, ieri au fost efectuate 98.000 de teste, cu o rată de testare pozitivă de aproximativ 3,3%. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: