Israel/Coronavirus: “Facem totul pentru a evita izolarea” (ministrul Sănătății)

Nitzan Horowitz (foto), ministrul israelian al Sănătății, a declarat că guvernul “face totul pentru a evita izolarea”, întrucât numărul de cazuri noi pe zi rămâne ridicat.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Magen David Adom din Ierusalim, ministrul a anunțat deschiderea astăzi a aproape 120 de centre de screening antigenic rapid în întreaga țară, ca parte a restabilirii de către Ministerul Sănătății a pașaportului verde.

Centrele vor fi operate de serviciile de urgență ale MDA, care se așteaptă să efectueze zeci de mii de teste în fiecare zi, furnizând rezultate în 15 minute, cu un nivel de acuratețe cuprins între 85% și 95%.
“Înțelegem că coronavirusul nu va dispărea prea curând”, a declarat N. Horowitz.
“Împreună cu vaccinurile, testele rapide vor permite o gestionare mai sigură a vieții în Israel în timp”, a declarat ministrul sănătății, calificând varianta Delta, responsabilă de creșterea numărului de infecții din ultimele săptămâni, drept o “boală nouă”.
“Contenția este o ultimă soluție. Facem totul pentru a evita acest lucru. Prin urmare, nu accept argumentele conform cărora ar trebui luată acum o decizie de a se limita și de a paraliza țara în avans”, a adăugat Horowitz.
Guvernul a precizat că ia în considerare posibilitatea de a reintroduce măsurile de izolare dacă numărul de cazuri și spitalizări continuă să crească. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: