Jocurile Olimpice / Israel: “Sunt cea mai fericită persoană din lume” (Linoy Ashram, medaliată cu aur la gimnastică ritmică)

Evita Știru

Corespondentul Anima News, Evita Știru, transmite: Linoy Ashram, medaliata olimpăcă israeliană cu aur, care a câștigat sâmbătă proba individuală de gimnastică ritmică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, a reflectat asupra victoriei sale, spunând că este încă “în stare de șoc” după reușita sa.

“Sunt încă în stare de șoc pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru ceea ce am realizat”, a declarat Linoy Ashram pentru Channel 12 sâmbătă seara.
“Nu am cuvinte. Este o experiență atât de interesantă (…) Această realizare mă face cea mai fericită persoană din lume. Am făcut tot ce am putut”, a adăugat ea.
Linoy Ashram este prima femeie israeliană care a câștigat o medalie olimpică de aur. Ea este, de asemenea, a treia campioană olimpică din istoria Israelului, după ce gimnasta Artium Dolgopyat a câștigat titlul săptămâna trecută, iar windsurferul israelian Gal Friedman a câștigat aurul la Atena în 2004.
Gimnasta israeliană a declarat că a venit la Tokyo “mai puțin concentrată pe medalii”, ci pe ea însăși și pe exercițiile sale. “Am venit aici să dau tot ce am mai bun. Am vrut să mă concentrez pe ceea ce făceam”, a spus ea.
Când a fost întrebată ce mesaj are pentru fetele și femeile care au văzut triumful ei la Tokyo, L. Ashram a spus că ar trebui “să continue să își urmărească visele, să nu renunțe și să se înconjoare de oameni care să le sprijine și să le ajute”.
“Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Această realizare nu este doar a mea, ci a întregului stat Israel”, a declarat ea într-un interviu separat pentru postul de radio al armatei.
“Este un sentiment incredibil să mă aflu în acest loc, în acest moment, pe podium și pe primul loc”, a declarat gimnasta de 22 de ani, care a fost aleasă să poarte steagul Israelului la ceremonia de închidere.
Campioana a primit nenumărate mesaje de felicitare din partea unor israelieni importanți.
Președintele Isaac Herzog a vorbit la telefon cu campioana olimpică, spunându-i că este “o mândrie imensă pentru întreaga țară”.
“Când am văzut lacrimile curgând din ochii tăi, steagul israelian fluturând, Hatikva cântată și medalia de aur în jurul gâtului tău, am fost emoționați până la lacrimi”, a spus Herzog.
Premierul Naftali Bennett a postat sâmbătă seara un tweet în care o felicită pe Ashram pentru victorie și o salută ca fiind “un simbol al efortului și al muncii asidue”.
“Linoy, ești un campion! Hatikva a fost cântată din nou astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar inimile noastre au fost din nou pline de mândrie”, a scris Bennett.
Pe lângă cele două medalii de aur, echipa olimpică israeliană a obținut două medalii de bronz la Tokyo: echipa mixtă de judo și Avishag Semberg la taekwondo, la categoria -49 kg.
Jocurile de la Tokyo au fost, prin urmare, cele mai reușite pentru Israel, care nu mai câștigase niciodată mai mult de două medalii în cadrul aceleiași două săptămâni olimpice. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: