Israel: Procurorii vor ancheta pe fostul șef al Mossad, Yossi Cohen (media)

Procuratura israeliană va investiga acuzațiile potrivit cărora fostul șef al Mossad (serviciu de informații), Yossi Cohen, a acceptat un cadou în valoare de 20.000 de dolari (17.000 de euro), relatează presa.

Procurorul general Avichai Mandelblit l-a însărcinat pe procurorul general Amit Aisman să efectueze o anchetă amănunțită în legătură cu acuzațiile aduse lui Yossi Cohen.
Una dintre acuzații se referă la un cadou pe care Cohen l-ar fi primit de la miliardarul australian James Packer pentru nunta fiicei sale, în valoare de 20.000 de dolari.
Într-un interviu televizat din iunie, Yossi Cohen a vorbit pentru prima dată despre acest lucru. El a declarat că a acceptat fondurile după ce s-a consultat cu consilierul juridic al Mossadului și a spus că s-a angajat să returneze cadoul.
Celelalte acuzații împotriva lui Cohen nu au putut fi detaliate din cauza legilor de confidențialitate.
După ce examinarea inițială va fi finalizată, Mandelblit va decide dacă se justifică o anchetă penală completă, se arată în raport.
Yossi Cohen, care s-a retras luna trecută din funcția de șef al Mossad, va fi numit șef al operațiunilor israeliene ale SoftBank a miliardarului japonez Masayoshi Son, potrivit Globes.
SoftBank Group este un holding de top care investește în principal în companii care activează în sectoarele tehnologic, energetic și financiar. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: