ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Șeful diplomației israeliene va efectua miercuri o vizită oficială istorică în Maroc

Yair Lapid (foto), ministrul israelian de Externe, va efectua miercuri o vizită istorică în Maroc, prima de la reluarea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Aceasta este, de asemenea, prima vizită în această țară a unui ministru de Externe israelian din 2003.
Yair Lapid va inaugura delegația israeliană la Rabat și se va întâlni cu omologul său Nasser Burita, ministrul marocan al Afacerilor Externe.
Vor fi prezenți, de asemenea, ministrul israelian al afacerilor sociale, Meir Cohen, originar din Maroc, președintele Comisiei pentru afaceri externe și apărare, Ram Ben Barak, și directorul general al Ministerului Afacerilor Externe, Alon Ushpiz.
În plus, dr. Inbar Zucker, șef adjunct al Diviziei medicale din cadrul Ministerului Sănătății, se va alătura delegației.
„Plec mâine în Maroc pentru a reprezenta statul Israel și pentru a inaugura delegația israeliană de la Rabat. Această călătorie istorică este o continuare a unei prietenii de lungă durată și a unei legături profunde între rădăcinile și tradiția unei comunități evreiești din Maroc și o mare comunitate de israelieni cu rădăcini marocane”, a declarat Yair Lapid.
„Este timpul să continuăm să lucrăm pentru acorduri care vor aduce inovație și oportunități pentru țările noastre”, a conchis el.
Din iulie, israelienii pot călători în Maroc cu zboruri directe. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: