Studiu israelian Covid: A treia doză de vaccin foarte eficientă la persoanele imunocompromise

Cercetările efectuate la Spitalul Beilinson din Kfar Saba arată că rapelul vaccinului COVID-19 este eficient pentru persoanele imunocompromise, dublând rata persoanelor care au dezvoltat anticorpi la pacienții cu transplant de inimă, plămâni și rinichi, a relatat postul public de televiziune Kan.

În raport se precizează că rezultatele studiului au fost publicate marți și vor fi publicate în curând într-o lucrare academică.
Potrivit studiului, 73% dintre cei care primiseră deja un transplant de rinichi au dezvoltat anticorpi și un răspuns imunitar la a treia doză de vaccin, în timp ce doar 35% au dezvoltat anticorpi după a doua injecție.
Printre cei care au primit un transplant de plămâni, 33% au dezvoltat anticorpi după un rapel, în timp ce doar 18% au făcut acest lucru după a doua injecție. În rândul celor care au suferit un transplant de inimă, 58% au dezvoltat un răspuns imunitar, comparativ cu 31% după primele două doze.
Nu au fost observate efecte secundare majore, cu excepția durerii la locul de injectare.
“Recomandăm tuturor celor care au primit transplanturi de organe să vină și să se vaccineze cu cel de-al treilea vaccin, acesta salvează vieți”, a explicat doctorul Tuvia Ben Gal, directorul unității de terapie a insuficienței cardiace a spitalului. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: