Evita Știru: Olimpiada Tokio 2020, Olimpiada celor 4 medalii pentru Israel

Evita Știru

Duminică 8 august, s-au încheiat Jocurile Olimpice de Vară Tokio 2020 printr-o ceremonie spectaculoasă, cu muzică, dans, jocuri de lumini și multă voie bună. Atmosfera, mai puțin încordată decât la ceremonia de deschidere, a fost dominată de un sentiment de eliberare, de încredere, de victorie.

Sportivii – care au mai rămas – au defilat cu steagurile țărilor pe care le reprezentau; Linoy Ashram a purtat steagul Israelului. Spicuim din discursul președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, de la finele ceremoniei; „În aceste timpuri dificile, voi, atleții ați dat lumii cel mai prețios cadou: speranța. Miliarde de oameni de pe întreg globul pământesc au fost uniți prin emoție, împărtășind momente de bucurie și inspirație. Jocurile Olimpice de la Tokio 2020 sunt Jocurile Olimpice ale speranței, solidarității, păcii. Voi, poporul japonez puteți fi extrem de mândri de ce ați realizat.’ La Jocurile Olimpice Tokio 2020, Israel a inregistrat un record istoric- 4 medalii, 2 bronz – Avishag Sember la Taekwondo și selecționata mixtă de judo și supriza surprizelor-2 medalii de aur- Artem Dolgopyat la gimnastică artistică -exercițiul la sol și Linoy Ashram la gimnastică ritmică, proba individual compus.
Despre performanța extraordinară a lui Artem Dolgopyat am comentat la timpul potrivit.
Cireașa de pe tort ne-a oferit-o sâmbătă 7 august, la finala probei individual compus din cadrul ramurei sportive gimnastică ritmică, cea mai mare gimnastă a țării noastre, Linoy Ashram (22), pe care unii o numesc Nadia Comăneci a Israelului, care a câștigat medalia de aur și a devenit Campioană Olimpică.
Pentru a 2-a oară, imnul Hatikva a răsunat in sala Ariake din Tokio.
S-a întrerupt astfel hegemonia de 25 de ani a Uniunii Sovietice și apoi a Rusiei, care întotdeauna se clasau pe locul 1 la această disciplină.
În finala probei individual compus s-au calificat 10 gimnaste și lupta între Linoy și surorile gemene Dina și Arina Averina din Rusia, gimnaste eminente de altfel, a fost foarte strânsă, până la ultimul exercițiu, cel mai dificil, cu panglica.
Linoy a executat toate 4 exercițiile: cerc, minge, măciuce și panglică, cu siguranță, cu grație, cu dezinvoltură, aproape perfect, cu foarte puține greșeli tehnice.
Linoy Ashram este o mare sportivă, care de la o vârstă fragedă și-a pus ca scop să ajungă la Olimpiadă, și, desigur, să cucerească o medalie.
A muncit greu, intensiv, ghidată de antrenoarea Ayelet Zussman care îi este a 2-a mamă, a renunțat la multe bucurii ale copilăriei și adolescenței, dar ambiția, talentul și puterea fizică și mentală au dat roade. Merită pe deplin medalia de aur care a emoționat pânăla lacrimi nu numai familia sportivei ci întreaga populație a țării noaste.
Cealaltă gimnastă care s-a calificat în finala individual compus, Nicol Zelikman (20) s-a clasat pe locul 7, o performanță de toată lauda.
Selecționata de gimnastică ritmică a promovat în finală, rezultat onorabil, dar a ocupat penultimul loc.
Bravo și succes în continuare tinerelor și talentatelor gimnaste israeliene!!
Olimpiada Tokio 2020 se va înscrie în istorie ca Olimpiada coronei, Olimpiada fără spectatori.
Marele eveniment multisportiv, amânat de anul trecut nu a avut strălucirea „surorilor”sale anterioare, dar sportivii au atins recorduri, s-au întrecut pe ei înșiși, au cucerit medalii, au râs și au plâns și toți împreună au creat o Olimpiadă magică.
Au Revoir la Paris în 2024, la a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: