ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Londra: Părinți evrei pierd apelul la o instanță europeană pentru a o menține pe fiica lor în viață

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins apelul părinților unui copil evreu cu leziuni cerebrale care încercau să împiedice un spital să îi oprească fiicei lor suportul vital, relatează BBC.
.
În luna mai, CEDO a confirmat decizia unei instanțe britanice potrivit căreia retragerea tratamentului de menținere în viață a fetiței de doi ani, Alta Fixsler, era în „interesul superior” al acesteia, confirmând o decizie anterioară a Manchester University NHS Foundation Trust, potrivit căreia „nu exista nicio perspectivă de îmbunătățire a stării copilului”.
CEDO a declarat că este de acord cu decizia anterioară de a plasa copilul în îngrijire paliativă.
Părinții lui Alta, care sunt evrei hasidici, au declarat că planurile spitalului de a întrerupe susținerea vieții fiicei lor contravin credinței lor și drepturilor lor evreiești ca părinți. Aceștia vor să ducă copilul în stare critică la un spital din Israel, a cărui cetățenie o dețin, sau în Statele Unite, unde micuța a primit o viză datorită cetățeniei americane a tatălui ei.
Judecătorul MacDonald de la Divizia de Familie a Înaltei Curți din Marea Britanie a declarat în luna mai că luarea copilului în străinătate l-ar expune la „dureri suplimentare”.
În iunie, fostul președinte israelian Reuven Rivlin i-a cerut prințului Charles al Marii Britanii să permită aducerea copilului în Israel pentru tratament. Solicitarea sa s-a alăturată celei a fostului ministrului israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, care a vorbit cu omologul său britanic, Matt Hancock, despre această problemă.
David Foster, avocatul familiei, a declarat că părinții copilului speră ca CEDO să constate că decizia inițială „nu a ținut cont suficient de convingerile lor religioase”.
El a declarat: „Sunt extrem de dezamăgiți. Este o poziție în care niciun părinte nu ar dori să se afle. Ne gândim la următorii pași. Calea juridică s-a încheiat, dar rămâne faptul că se poate ajunge la un acord. De asemenea, considerăm că „provocarea durerii” a fost considerată un factor de decizie nejustificat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: