ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Ministrul israelian al Apărării: „Israelul nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Iranul își avansează programul nuclear”

În timpul unei vizite la Comandamentul de Nord al Forțelor de Apărare Israeliene, Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării a declarat că Israelul este pregătit să ajute Libanul să facă față crizei economice și politice profunde, dar în același timp nu va accepta continuarea atacurilor de-a lungul graniței sau din partea Iranului.

„Criza din Liban este devastatoare. Statul Israel face apel la comunitatea internațională să ajute Libanul. Suntem, de asemenea, dispuși să oferim asistență, dar nu vom permite tragediei din Liban să treacă granița cu Israelul”, a spus el.
„Suntem foarte conștienți de încercările Hezbollah de a exploata situația în detrimentul securității și a mijloacelor de trai ale cetățenilor libanezi – sub influența directă a Iranului”, a adăugat ministrul.
„Așa cum am văzut în atacul maritim care a luat viața a doi cetățeni străini, Iranul este cea mai mare amenințare la adresa păcii globale și regionale. Israelul nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Iranul își avansează programul nuclear. Facem apel la comunitatea internațională să ia măsuri și să oprească agresiunea iraniană”, a continuat Gantz.
„Vom continua să ne apărăm împotriva încercării iraniene de a deveni o amenințare existențială la adresa statului Israel și de a transfera muniții avansate reprezentanților săi la granițele noastre”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: