Șeful Băncii Israel avertizează asupra unei noi carantine

Amir Yaron (foto), șeful Băncii Israel a declarat că guvernul ar trebui să ia toate măsurile posibile pentru a evita un nou blocaj, în condițiile în care rata de contaminare cu coronavirus continuă să crească, iar unele restricții sunt reimpuse treptat pentru a opri răspândirea variantei Delta.

Dar Amir Yaron a declarat pentru Bloomberg News că banca are fonduri pentru a face față unei închideri și a minimizat temerile legate de o inflație galopantă.
“Trebuie să depunem toate eforturile pentru a evita o nouă carantină”, a spus el, precizând că, într-un astfel de caz, “va trebui să ne ocupăm de cei care ar putea fi puși din nou în concediu fără plată”.
O carantină de o lună ar reduce creșterea economică anuală a Israelului cu 0,5%, potrivit estimărilor băncii naționale, care în iulie a prognozat o creștere a PIB-ului de 5,5% în 2021 și de 6% în 2022.
Yaron a avertizat, de asemenea, cu privire la incertitudinea generată de aceste izolări.
El a cerut o mai bună aplicare a măsurilor restrictive legate de lupta împotriva epidemiei de coronavirus, administrarea unei a treia doze de vaccin pentru mai mulți israelieni și o campanie de conștientizare mai amplă în rândul celor nevaccinați.
În cazul în care se va impune un blocaj în timpul următoarelor sărbători din septembrie, Amir Yaron a remarcat că vor fi afectate mai puține zile lucrătoare, ceea ce ar reduce pagubele economice.
Rata inflației se situează în prezent în jurul valorii de 1,7% în Israel, în limita țintei de 1-3% stabilită de banca națională. (Anima News)

Lasă un răspuns