ISRAEL

Zguduitoare dramă în Israel: Un tată, supraviețuitor al Holocaustului, care și-a pierdut fiul, s-a sinucis lângă mormântul acestuia

Moshe Etzion, z.l. (foto), din kibuțul Nirim, care și-a pierdut fiul, Zevik Etzion, în ultimele zile ale operațiunii militare israeliene ”Tzuk Etan” din 2014, și-a pus capăt zilelor pe mormântul fiului său, chiar de ziua dragului lui copil.

Aceasta este o poveste tristă a unei familii care nu a reușit să își revină din suferință. Moshe Etzion, care și-a pierdut fiul Zevik Etzion în ultimele ore ale Operațiunii Tzuk Eitan din 2014, și-a pus capăt zilelor la mormântul fiului său în această dimineață (duminică). Sinuciderea sa tragică a avut loc în apropierea memorialului fiului său.
Un prieten de familie, a declarat cu ochii înlăcrimați: „A stat cu curaj nu numai în doliu, ci și în circumstanțele vieții sale de supraviețuitor al Holocaustului. Astăzi, călătoria lui s-a încheiat”.
Fiul său era agent de securitate la Nir Am, lângă Gaza, și a fost ucis în ultimele zile ale operațiunii militare.

Zevik Etzion (z.l)

În iunie 2014, tirurile de rachete dinspre Fâșia Gaza către Israel s-au intensificat și, ca urmare, Israelul a lansat Operațiunea Tzuk Eitan împotriva Hamas în Fâșia Gaza.
Pe 26 august 2014, un obuz de mortier a lovit kibuțul, iar Zevik a fost ucis de schije.
El a fost înmormântat în cimitirul din kibuțul Nirim. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: