Taiwan va deschide primul său centru comunitar evreiesc din istorie

Comunitatea evreiască din Taiwan a anunțat că primul său centru comunitar ar urma să se deschidă până la sfârșitul anului.

Construcția Centrului Comunitar Evreiesc Jeffrey D. Schwartz din Taiwan, a început în 2020 și se așteaptă să fie finalizată până în decembrie 2021.
Complexul în valoare de 16 milioane de dolari (peste 13,5 milioane de euro) va include o sinagogă cu o capacitate de peste 100 de locuri, un mikve sau baie rituală și primul restaurant casher (cușer) din Taiwan.
Acesta va include, de asemenea, o sală de banchet pentru 300 de persoane, o grădiniță și săli de clasă pentru programe de educație pentru adulți, o bibliotecă, spații pentru studiu individual și în grup și o curte pentru evenimente în aer liber.
O colecție privată de aproape 500 de obiecte de artă iudaică va fi expusă permanent.
Până acum, comunitatea evreiască a funcționat în principal în două spații închiriate în centrul orașului Taipei – o casă Habad și un mic birou.
Rabinul Shlomi Tabib a sosit în Taipei împreună cu soția și familia sa în 2011 și a deschis un program de școală religioasă duminicală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al comunității, Glenn Leibowitz, care locuiește în Taiwan de 30 de ani, pe insulă există între 700 și 800 de evrei, dintre care jumătate sunt membri activi ai comunității, implicați în mesele și serviciile de Shabbat, sărbătorile evreiești și alte evenimente. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: