Incendiu imens lângă Ierusalim: Aproximativ Peste 3 000 de locuitori au fost evacuați din cinci localități din apropiere / Eforturile de stingerevor continua în cursul nopții

Un incendiu uriaș a izbucnit astăzi (duminică) între localitatea Shoeva și localitatea Shoresh, lângă Ierusalim, lângă autostrada 1.

Mulți pompieri, inclusiv 13 avioane, acționează pentru a stinge focul anplificat de vânt.
Cisterne de apă și vehicule de stingere a incendiilor de la Comandamentul Frontului Acasă au fost chemați pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Peste 3 100 de locuitori din localitățile Beit Meir, Shoeva, Ksalon, Ramat Raziel și Givat Ya’arim au fost evacuați din casele lor.
Patru persoane au fost rănite ușor prin inhalarea fumului. Intrarea în Moshav Shoresh a fost blocată pentru trafic din drumul 3955, iar drumul 395 a fost blocat și între joncțiunea Eshtaol și Ramat Raziel, în ambele sensuri. Multe cartiere din capitală simt fumul și văd focul, inclusiv de la Zidul Plângerii.
Din cauza incendiului, primul ministru Naftali Bennett a întrerupt discuția cabinetului politico-securitar care a avut loc după-amiaza și a început să organizeze o consultare pe această temă.
Ulterior a convocat o evaluare a situației cu participarea miniștrilor guvernamentali, a pompierilor și a altor factori, la finalul căreia el și comisarul au ieșit cu elicopterul la secția de poliție din Shoresh.
Ministrul Securității interne, Amar Bar-Lev, a declarat în această seară (duminică) că există doi civili dispăruți în incendiile din zona Ierusalimului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: