Israel: Adjunctul ministrului israelian al Educației, pentru sectorul arab, a fost împușcat mortal la domiciliu

Sahar Ismail (foto), consilierul pe probleme arabe al ministrului israelian al Educației, Yifat Shasha-Biton, a fost împușcat mortal la domiciliul său duminică dimineața în orașul Rameh.

Decesul lui Sahar Ismail, în vârstă de 50 de ani, a fost declarat de către serviciile de salvare Magen David Adom în orașul arab din nordul țării.
Sahar Ismail a fost plasat pe locul 17 pe lista partidului Noua Speranță al lui Gideon Sa’ar, de care era apropiat, înainte de alegerile din martie anul trecut. Partidul a obținut șase locuri.
Poliția a deschis o anchetă.
Comunitățile arabe israeliene au înregistrat o creștere a violenței în ultimii ani, atribuită în principal crimei organizate.
Arabii israelieni acuză poliția că nu reușește să ia măsuri împotriva organizațiilor criminale puternice și că nu face nimic în privința violențelor.
Aproape 70 de arabi israelieni au fost uciși de la începutul anului 2021, potrivit organizației Abraham Initiatives. În 2020, 96 de arabi israelieni au fost uciși, de departe cel mai mare bilanț anual din ultimii ani.
Potrivit poliției, peste 90% dintre atacurile cu armă din Israel de anul trecut au avut loc în localități arabe, chiar dacă arabii israelieni reprezintă doar o cincime din populația țării.
Luna trecută, primul ministru Naftali Bennett a numit violența și criminalitatea din comunitățile arabe israeliene o “calamitate națională”, în timp ce se întâlnea cu înalți oficiali guvernamentali și de poliție pentru a pregăti un plan cuprinzător de abordare a problemei. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: