Israel/Coronavirus: 4.145 de cazuri noi în 24 de ore, peste 500 de pacienți în stare gravă

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat duminică că sâmbătă au fost raportate 4.145 de noi cazuri de coronavirus, în timp ce numărul pacienților în stare gravă este acum de 524.

Cu 82.966 de teste efectuate, rata de pozitivitate pentru ziua de sâmbătă a fost de 5,38%.
Aproximativ 116 pacienți se află în stare critică, dintre care 84 sunt conectați la aparate, în timp ce numărul deceselor se ridică acum la 6.632.
Bilanțul contaminărilor este astfel ușor mai mic decât în ultimele zile, când numărul cazurilor depășise pragul de 6.000.
Totuși, cifrele anunțate duminică trebuie luate cu precauție, deoarece numărul israelienilor care sunt testați sâmbătă, ziua de odihnă săptămânală, este în general mai mic decât în restul săptămânii.
Premierul Naftali Bennett a avertizat sâmbătă că Israelul se va confrunta cu “zile dificile” în fața creșterii numărului de cazuri de coronavirus, respingând în același timp apelurile pentru o nouă carantină în vederea stopării contaminării în creștere.
Potrivit Channel 12, oficialii din Ministerul Sănătății au avertizat vineri, în cadrul unei reuniuni, că săptămâna viitoare ar putea fi înregistrate până la 10.000 de cazuri pe zi în țară.
Israelul a început vineri administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului la persoanele de peste 50 de ani, după ce a decis să reducă vârsta minimă în speranța de a combate un nou val de infecții legate de varianta Delta. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: