Israel / Experți medicali: O nouă variantă periculoasă de COVID este în curs de apariție

Dr. Asher Salmon, șeful departamentului internațional din cadrul Ministerului israelian al Sănătății, a declarat luni membrilor Comitetului legislativ al Knessetului că, comunitatea medicală israeliană este foarte îngrijorată de sosirea iminentă a unei noi variante a coronavirusului din străinătate.

“Suntem foarte îngrijorați în ceea ce privește sosirea unei noi variante din America de Sud”, a spus Salmon. “Aceasta este o mutație care este în prezent în curs de depășire a variantei Delta în Statele Unite, iar dacă ajunge aici, ne va afecta semnificativ șansele de a putea evita o altă carantină”.

“Vaccinul pe care îl avem este mai puțin eficient împotriva acestei noi tulpini a virusului”, a adăugat el.
Reprezentantul Ministerului Sănătății, Ilana Gans, a declarat în fața comisiei: “Suntem deja la curent cu o serie de mutații periculoase care au început să circule în diferite țări din întreaga lume. Există o tendință continuă de creștere a ratelor de contagiune, iar aproape jumătate din noile cazuri pe care le observăm sunt la persoane care au ajuns înapoi în Israel și nu au fost obligate legal să intre în carantină”, deoarece țările pe care le-au vizitat nu sunt considerate focare de coronavirus.
“Pregătim deja spitalele pentru o situație în care vom avea o mie de pacienți în stare gravă”, a adăugat ea, “iar dacă ratele de contagiune continuă așa cum au fost în ultima vreme, am putea ajunge în acest punct în doar câteva săptămâni”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: