Israel/Coronavirus: Peste 8.000 de cazuri noi / 150-250 de decese pe săptămână ar putea avea loc până la sfârșitul lunii august / 1.000 decese până la sfârșitul lunii septembrie (studiu)

Israelul ar putea înregistra între 150 și 250 de decese cauzate de coronavirus pe săptămână până la sfârșitul lunii august, potrivit unei echipe de cercetători de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Până la sfârșitul lunii septembrie, sunt așteptate, de asemenea, între 500 și 1.000 de decese suplimentare.
Potrivit Ministerului Sănătății, 49 de orașe au fost clasificate ca fiind “roșii” din cauza ratei ridicate de infectare cu covid-19.
Pentru prima dată din februarie, peste 8.000 de cazuri noi au fost raportate în 24 de ore, iar peste 500 de persoane se află în stare gravă.
Luni seară, guvernul a decis că în orașele roșii, că dacă 70% dintre elevii din clasele a IV-a până la a XII-a sunt vaccinați, vindecați sau au testul PCR negativ, vor putea studia la clasă. Dacă mai puțin de 70% sunt vaccinați, cursurile vor fi ținute prin zoom.
Pentru a face față noului val, este încurajată vaccinarea în masă, iar vaccinarea cu a treia doză de rapel pentru cei peste 50 de ani este recomandată de autoritățile sanitare.
Premierul Naftali Bennett a declarat că vrea să facă tot posibilul pentru a evita o nouă carantină, în condițiile în care cazurile continuă să crească din cauza variantei Delta. (Anima News)

Lasă un răspuns