ISRAELLUMEA DE AZI

Benjamin Netanyahu: “Am refuzat propunerea SUA de a aplica modelul afgan palestinienilor: ar fi creat un stat terorist”

În timp ce mișcarea islamistă talibană a cucerit Kabulul la începutul acestei săptămâni, fostul prim ministru israelian Benjamin Netanyahu s-a exprimat miercuri pe Facebook, afirmând că SUA i-au sugerat să aplice modelul afgan în cazul palestinienilor.

“În 2013, am fost contactat de secretarul de stat american de atunci, John Kerry. M-a invitat într-o vizită secretă în Afganistan pentru a vedea cum SUA au construit o forță militară locală care să poată lupta singură împotriva terorismului. Mesajul a fost clar: “modelul afgan este modelul pe care SUA încearcă să îl aplice și cauzei palestiniene”, a povestit el.
“Am refuzat politicos oferta și am prezis că imediat ce SUA vor părăsi Afganistanul, totul se va prăbuși. Din păcate, asta s-a întâmplat astăzi: un regim islamic extremist a cucerit Afganistanul și îl va transforma într-un stat terorist care va pune în pericol pacea mondială”, a continuat el.
“Vom obține același rezultat dacă, Doamne ferește, vom preda conducerea patriei palestinienilor. Palestinienii nu vor înființa Singapore. Ei vor instaura un stat al terorii în Iehuda-Shomron, la mică distanță de aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, Kfar Saba și Netanya”, a declarat Netanyahu.
De asemenea, el a declarat: “Concluzia este clară: doctrina corectă este cea pe care am urmărit-o. Nu trebuie să ne încredem în alții pentru a ne asigura securitatea, trebuie să ne apărăm singuri de orice amenințare”.
“Spre consternarea noastră, astăzi guvernul Lapid-Abbas-Bennett face exact opusul – un mod care ne pune în pericol securitatea și existența noastră. Ei au fost de acord cu o politică “fără surprize” cu Iranul, o politică periculoasă care limitează libertatea de acțiune operațională a Israelului”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d