ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Liderul Hezbollah: „Israelul ar trebui să învețe de la Afganistan că SUA nu este de încredere”

Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah (foto), a declarat miercuri că, comportamentul Statelor Unite în timpul cuceririi Afganistanului de către talibani a dezvăluit lumii „căderea morală a Americii”.

Nasrallah a declarat că retragerea SUA din Afganistan ar trebui să ridice întrebări cu privire la potențialul viitor al sprijinului american pentru Israel.
„Cei care privesc cu atenție situația și trag concluzii sunt israelienii, ei ar trebui să deducă că americanii nu sunt de încredere”, a spus el.
„Pentru ca americanii să nu lupte pentru alte națiuni, președintele Joe Biden a putut accepta un eșec istoric. Când vine vorba de Liban și de cei din jurul său, ce va fi?”, a continuat el.
„Toată lumea ar trebui să fie conștientă de preluarea puterii de către talibani și să mediteze. Oamenii din această regiune sunt cei care trebuie să învețe din ea și să dobândească înțelepciune”, a spus Nasrallah, referindu-se la victoria talibanilor.
Mișcarea islamistă talibană a cucerit Kabulul într-o ofensivă fulgerătoare care a văzut guvernul afgan prăbușindu-se ca un castel de cărți de joc după retragerea trupelor americane decisă de președintele american Joe Biden.
După două decenii de prezență militară occidentală, Afganistanul se află acum în mâinile talibanilor, spre uimirea Occidentului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d